Välkommen till Sundsvall!

Destination Sundsvall välkomnar Dig till Simfesten 2024!

Mitt i den norrländska naturen och mitt i händelsernas centrum hittar du Sundsvall. Ingenstans norr om Dalälven finns det fler aktiviteter och nöjen än just här.

Vi vill passa på att informera dig om vad vi kan erbjuda dig under din vistelse i vår destination.

Sundsvalls Stenstad är kanske Sveriges vackraste stadskärna, med esplanader och rikt utsmyckade stenhus i nyrenässans. Våra vackra stenhus är resultatet av återuppbyggnaden av staden efter den stora branden 1888 då 9 000 människor förlorade sina hem. Åren efter branden byggdes staden upp med magnifika stenhus. Ingen annan stans finns en sådan genuin 1890-tals stad som just här. Titta upp på de vackra fasaderna och njut!

Gillar du att shoppa?! Ja, då har du kommit rätt! Sundsvall har alltid varit ett centrum för handel och än idag erbjuder vi bra shopping i både Stenstan (centrum) och i Birsta som ligger bara 8 km norr om Sundsvall. Du tar dig enkelt till Birsta med buss.

Utbudet av underhållning i Sundsvall är stort. Norrlands restaurangtätaste stad har mer än 60 restauranger, barer och pubar. Kolla in våra restauranger på www.destinationsundsvall.se

Det finns många aktiviteter i Sundsvall med omnejd. Med naturen runt hörnet kan du utforska skogarna på åtskilliga vandringsleder, eller varför inte prova på Södra Berget Bike Arena som erbjuder stigcykling för både nybörjare och vana cyklister.
På Södra Berget finns även Discgolfbana, Högt och Lågt- Höghöjdsbana, äventyrsstigar och Strike Club som erbjuder allt från bowling till Lasergame och fartfyllda inomhusaktiviteter.

Himlabadet är vår vattenpark, ett äventyrsbad med nordisk touch. Här finns attraktioner för både unga och gamla, med allt från bubbelpooler, vattenrutschbanor till en relaxavdelning och Surf Stream där det känns som att surfa på riktiga vågor.

Minigolf och äventyrsgolf finns på flera plaster runt om i destinationen. Äventyrsgolfen i Granlo och Skönsbergs bangolf är de som ligger närmast centrum.
I Sundsvall Centrum finns även ett ställe som heter Downtown Biljard, Esplanaden 15 där man kan spela biljard onsdag-lördag kl 18:00-21:00, 60 kr per person/h.

På vår biograf Drakstaden Bio visas de senaste filmerna, på www.biodrakstaden.se kan du se vad och när filmer visas.

 

Under Simfesten händer även detta!

9 juli
14:00 Street Week på Sundsvall Raceway, Kovland
18:00 Sundsvall Bjuder - Allsångskväll på Stora Torget med folkkära Lasse Holm

18:00 Musikunderhållning med Kenneth Tjernström- Spikarö Kapell Alnö

10 juli
18:00 LasseMajas Detektivbyrå: Cirkusmysteriet- Lögdö Bruk Timrå

18:00 Musikunderhållning med Kenneth Tjernström- Spikarö Kapell Alnö
18:00 Bensin i Bloden- RUN- Borgsjö Hembygdsgård- Borgsjö


11 juli
18:00 Ljungarocken, Ljungaverk
20:00 Dans till Casanovas- Ånäsparken Kovland
 
12 juli

11:00 Timrå Pride, Torget i Timrå
20:00 Sommarschlagern m bla Arvingarna och Tess Merkel på Centralen


13 juli
14:00 LasseMajas Detektivbyrå: Cirkusmysteriet- Ånge Camping
22:00 Myra Granberg & Surret på Centralen

 

Fler evenemang hittar du på www.destinationsundsvall.se

 

Stort lycka till under Simfesten! Vi hoppas att Du får en fin vistelse i Destination Sundsvall!